Et univers af følelser

FØLELSER KAN FREMKALDE LYKKE I LIVET OG KNUSE VERDENS PROBLEMER. DET ANSKUER MARTIN SPANG OLSEN. I AFTEN DONERER HAN EN PRØVETIME I SENSORISK TRÆNING OG FREMØDTE FÅR MULIGHED FOR AT DANSE, SYNGE OG TUMLE SIG TIL LYKKEFØLELSE.

Af Nicolaj Augustinus

Udgivet 19/09/18 15:16

​Energi af spænding deles mellem en flok nysgerrige, bestående af seks kvinder og to mænd. De giver hånd til hinanden, hilser pænt godaften.

Martin Spang Olsen forklarer, at lykkefølelse er vejen til lykke. Følelserne kan trænes, hvis der danses, synges og tumles i et fællesskab.

”Følelser er elektromagnetisme i sin reneste form. Måske er hele universet lavet af følelser”, siger Martin og tilføjer ”Hvis alle opnår lykke, så løser vi alle problemer på en uge”.

Mørket som scene

Gardiner rulles ned. Lyset slukkes. Mørket overtager. Folk famler sig frem til rummets midte og tager hinanden i hænderne. Øjne vænner sig til dunkelheden og skikkelser anes i rundkredsen.

”I skal tage beslutning om, at I vil opleve det her sensoriske felt. Og I skal vide, at det I oplever, er præcis det, I har brug for”, bebuder Martins rolige stemme.

Silhuetterne breder sig i lokalet, der opfyldes med musik. Klaver og svensk vokal antænder dansen. Mørke kroppe vrider sig rundt. Bare fødder klæber mod det kølige gulv.

​Stammedans

Sødlig svedlugt svæver blandt dybe vejrtrækninger. Chanten fra højttaleren, akkompagneres med en symfoni af brummen, hujen og rallen fra gruppen. Tonerne indhyller rummet med en unik komposition, der kun eksisterer lige nu.

”Kom tættere på hinanden, men behold lyden”, afbryder Martin.

Dansen samles i rundkreds. Skuldrene snitter sidemændene og varmen blusser op. Luften stinker af armsved. Pludselig tramper alle i gulvet. En er havnet i cirklens centrum. Dans og sang forvandler arenaen til stammedans.

”Fortsæt med lukket mund. Nyd denne tilstand af åbenhed og frihed I kan mærke i maven. Nyd øjeblikket!”, instruerer Martin.

Trancen ender

I skrædderstilling deles observationerne. Én erfarede frihed ved at bevæge sig i mørket. Flere oplevede at deltage i en fælles indianerceremoni. Én mærkede ubehag, da han ikke kunne lide at danse.

”Du skal lære at elske dine følelser, også dem der er ubehagelige. Selv ting der trækker en væk indeholder en energi, der kan bruges til noget”, kommenterer Martin afslutningsvis.

Varm energi af tilfredsfuldhed og kærlighed ankommer. Der småsludres, grines lidt. Alle kramme, nogle krammer hinanden flere gange. Alle takker for i aften…måske ses vi igen?

SANSETRÆNER FOLDER

Download PDF fil for samlet information om uddannelsen

Fuld version

ENGLISH SUMMARY

Download the following PDF files for information in English

Short version
Long version

MERE INFORMATION

Vidnesbyrd

Artikler

Videoer

Nyhedsbrev

SANSETRÆNER NYHEDSBREVE

Tilmeld dig nyhedsbreve

her

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af mere end 14 anmeldelser på Facebook

​Sensory Training Institute

Institut for Sensorisk Træning

Stifter og Chefinstruktør

v/Martin Spang Olsen

Tlf.: (+45) 22 39 05 30

Mail: info@sensorytrainer.com

TILMELD DIG NYHEDSBREVET HER

Få vores månedlige nyhedsbreve og hold dig opdateret om kurser, workshops, masterclasses, offentlige arrangementer, etc. 

MANUVISIONHUSET (Store Sal)

teori og træning

Bernhard Bangs Allé 25-27, 2 sal.
​2000 Frederiksberg​

DANSK SKUESPILLERFORBUND (Kulissen)

kun torsdag i decembermodulet hvert år

Tagensvej 85, 2 sal
​2200 København N​​